خبرهای ویژه
- همیلتون چگونه قهرمانی گرندپریکس ایمولا را از دست داد؟
- پرز کیست و برنامه او برای لیگ های اروپا چیست؟ + بیوگرافی
- میامی در تقویم جهانی فرمول یک جای گرفت
- سورپرایز یوفا برای طارمی و پورتو| تیمهای سوپرلیگ اروپا حذف میشوند؟
تاریخ انتشار : ۱۳۹۹/۰۹/۰۶ - ۱۴:۲۷
وقوع ماه گرفتگی در آسمان۱۰آذر ماه+جزئیات
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران از وقوع ماهگرفتگی در روز دوشنبه ۱۰ آذرماه خبر داد و گفت: این پدیده در ساعت ۱۱:۰۲دقیقه در آسمان ۱۰ آذرماه رخ خواهد داد.

به گزارش پاتوق شهروندی، مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران با اشاره به ماهگرفتگی پیش رو گفت: در ساعت ۱۱:۰۲ دقیقه روز دوشنبه، ۱۰ آذرماه جاری به وقت کشورمان ماهگرفتگی از نوع نیمسایه آغاز خواهد شد.
او با تأکید بر اینکه کشورمان ایران جزو مناطق تحت پوشش این گرفت نیست، اظهار کرد: اما باید توجه داشت که گرفت نیمسایه ماه رخ میدهد و در حقیقت عبور ماه از نیمسایه زمین با چشم انسان چندان قابل تشخیص نیست و در نجوم قدیمه به آن «خسوف غیرمرئی» میگفتند.
عتیقی، پایان این گرفت را ساعت ۱۵:۲۳ دقیقه روز ۱۰ آذرماه به وقت ایران بیان کرد و ادامه داد: ماهگرفتگی نیمسایه دوشنبه، ۱۰ آذرماه به ساروس (دوره) ۱۱۶ تعلق داشته و پنجاه و هشتمین گرفت از ۷۳ گرفت این ساروس به شمار میرود.
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران خاطرنشان کرد: قارههای امریکا، استرالیا و شرق آسیا از مناطق تحت پوشش گرفت نیمسایهای دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹ هستند.
او یادآور شد: ماهگرفتگی بهصورتهای جزئی (عبور بخشی از ماه از درون سایه زمین)، ماهگرفتگی کلی (عبور ماه بهطور کامل از درون سایه زمین) یا ماهگرفتگی نیمسایه رخ میدهد و از نظر آماری سالانه میان صفر تا حداکثر ۳ ماهگرفتگی رخ میدهد.
به گفته این فعال نجوم آماتوری، بر این اساس در برخی از سالها پدیده ماهگرفتگی حادث نمیشود.
عتیقی تأکید کرد: در پدیده ماهگرفتگی زمین میان ماه و خورشید قرار میگیرد و ماه از درون مخروط نیمسایه (مخروط باز) و مخروط سایه (مخروط بسته) زمین عبور خواهد کرد.
او اظهار کرد: فاصله هر ماهگرفتگی در یک ساروس تقریبا برابر با ۱۸ سال و ۱۱ روز و ۸ ساعت است.
منبع: برنا
برچسب ها :
این مطلب بدون برچسب می باشد.
دسته بندی : اجتماعی , اخبار , تاریخ و تمدن , علمی , مطالب خواندنی